Skip to main content

WIE BEN IK

 

Mijn naam is Gerda Evenhuis. Ik heb mijn werkzame leven radicaal omgegooid en ben nu Holistisch Leefstijlcoach gespecialiseerd in Stress- en Burnout Coaching.

Ik had nooit gedacht dat ik in een burnout zou komen en plotseling overkwam het me. Uit ervaring weet ik dat je het proces kunt doorbreken. Voor mij betekende dat het roer omgooien en dat levert veel energie op.

ik heb weer de regie over mijn leven, vanuit de verbinding met mezelf. Ik ben weer mezelf, ik ben THUIS. En dat geeft me zoveel rust en kracht. Daarom heet mijn praktijk THUIS.

Ik heb zoveel geleerd de afgelopen jaren. Namelijk dat :

·        Burn-out een lichamelijk probleem is, je stress-herstel mechanisme is verstoord, het zit  niet “tussen je oren”.

·        Er een verschil is tussen ontspannen en herstellen.

·        Herstellen van een burn-out in fases gaat en elke fase heeft zijn eigen aanpak nodig.

·        De ernst van je burn-out meetbaar is, net als je herstel ook meetbaar is.

·        Wanneer je jouw burn-out begrijpt, je bewust kan kiezen wat jou helpt om je vicieuze cirkel te doorbreken.

·        Je met dit begrip over en oefening voor jouw stressmechanisme, je een volgende burn-out kunt voorkomen!

MIJN VERHAAL , toen

Ik heb bijna 30 jaar in het onderwijs gewerkt als logopediste. Dit werk heb ik jarenlang met veel plezier en passie gedaan. Door de bezuinigingen in het onderwijs was de inhoud van mijn takenpakket echter zo veranderd dat ik steeds minder plezier kreeg in mijn werk. Daardoor kostte werken me steeds meer energie. Toch ging ik gewoon door, er moest immers brood op de plank en och het was maar werk. Toen ook mijn privésituatie uit balans raakte  ontwikkelde ik steeds meer lichamelijke klachten totdat ik met een vette burn-out thuis op de bank belandde.

Mijn lichamelijke klachten waren allemaal vaag: zeer slecht slapen, veel hoofdpijn, vergeetachtig, snel overprikkeld, opvliegend, geen creativiteit meer, nergens zin in en moe moe moe. En al die gedachten….het was nooit stil in mijn hoofd.

De bedrijfsarts gaf me even een maand om bij te komen en veel te slapen.  En van de huisarts moest ik maar lekker veel gaan wandelen. De praktijkondersteuner van de huisarts had ook een goede tip: doe alleen maar dingen waar je zin in hebt, die je leuk vindt om te doen. Op zich allemaal zeer goed bedoelde adviezen, ik kon er echter niets mee. Doen waar ik zin in heb? Ik had werkelijk geen idee.

Na een paar jaar getob en gedoe heb ik besloten een opleiding te volgen aan de Academie voor Holistisch Coachen. Gedurende die opleiding kwam ik THUIS bij mezelf. Ik kwam tot rust, kreeg kennis, inzichten en handvatten om weer de regie over mijn leven te nemen. Gedurende de opleiding kon ik me ook weer verbinden met  wie ik ten diepste ben. En weet je? Ook al heb ik nog issues, ik ben wie ik ben en dat is helemaal oké! Dit geeft zo’n rust en een enorme kracht. Dit gun ik iedereen!

MIJN VERHAAL nu: 

Bij mij zijn de kwartjes gevallen. Ik heb de inzichten gekregen die tot de veranderingen hebben geleid waardoor ik weer vol energie ben. Ik snap mezelf weer en vind het weer fijn om mezelf te zijn. Ik ben weer trots op wie ik ben en wat ik doe. Ik heb weer de regie over mijn leven, vanuit de verbinding met mezelf. Ik ben weer mezelf, ik ben THUIS.

Al tijdens de opleiding heb ik besloten met ook te verdiepen in stress en burn-out coaching zodat ik nu vanuit een holistische kijk en aanpak mensen kan begeleiden die zelf even niet meer weten wat ze kunnen doen om hun leven weer prettig te krijgen. Weer voldoende energie te krijgen. Die weer goed kunnen slapen en weer ontspannen en liefdevol kunnen leven. Waarom holistisch? Omdat jouw lichaam, je gedachten, je emoties en je gevoelens en jouw energie met elkaar verbonden zijn en op elkaar inwerken. De mens als geheel.

Ondertussen ben ik volledig op mijn plek. Ik heb een praktijk als Stress en burn-outcoach en Trauma en transformatie coaching. Ook ben ik als docent en ontwikkelaar verbonden aan de Academie voor Holistisch Coachen. Ik begeleid daar de deelnemers en lesgroepen op hun ontwikkelpad tot coach. . Ieder op zijn individuele pad in zijn/ haar persoonlijke ontwikkeling. Ook geef ik de lessen Stress-, adem, Slaap en Ontspanning. Ik verzorg lesdagen vol met praktische oefeningen en kennisoverdracht zodat de cursisten zich kunnen verbinden met zichzelf. Met wie zij ten diepste zijn. Zodat ook zij THUIS kunnen komen bij zichzelf en kunnen ontspannen in hun leven, een liefdevol leven. 

Love yourself enough to live a healthy lifestyle